Polityka prywatności

Właścicielem i administratorem serwisu www.bjolanta.pl jest Parafia bł. Jolanty w Kostrzynie, ul. ul. Prymasa Wyszyńskiego 14 a, 62-025 Kostrzyn; tel.: 61 818 97 74, e-mail: jolanta@archpoznan.pl (dalej Administrator).

Ochrona prywatności w Internecie jest dla nas bardzo ważną sprawą, dlatego też gwarantujemy bezpieczeństwo Twoich danych przekazywanych podczas korzystania z Serwisu, szczególnie podczas składania zamówień i korzystania z kont użytkowników.

W sposób szczególny szanujemy prywatność każdej osoby, która odwiedza nasze strony internetowe. Jakiekolwiek informacje zebrane na Twój temat będą użyte do wykonania usługi, którą zamówiłeś oraz do poprawy jakości naszych usług. Powyższe cele realizujemy poprzez odpowiednie wykorzystanie i ochronę informacji.

Dajemy Użytkownikom naszego serwisu możliwość wyboru, czy i w jakim zakresie chcą korzystać z naszych usług i udostępniać o sobie informacje. Większość naszych serwisów jest dostępna bez konieczności podawania informacji o sobie, jedynie niektóre usługi i serwisy wymagają przekazania właściwych informacji.

Zapewniamy bezpieczeństwo danych osobowych naszych Użytkowników, stosując środki ochrony fizycznej, organizacyjnej oraz sprzętowej niezbędne do zapewnienia bezpieczeństwa przetwarzanych Danych osobowych. Zapewniamy środki techniczne zapobiegające pozyskiwaniu i modyfikowaniu przez osoby nieuprawnione danych osobowych przesyłanych drogą elektroniczną.

Dane osobowe są przetwarzane w celu dostarczenia newslettera oraz w celu udzielenia odpowiedzi na przesłane zapytanie w formularzu kontaktowym, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 (RODO) i nie są przekazywane innym odbiorcom, organizacji międzynarodowej czy do państw trzecich. Dane osobowe przechowywane są przez okres prenumeraty. Wnioskodawca ma prawo do dostępu do swoich danych osobowych, ich sprostowania oraz wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, nie wynika z przepisów, ich niepodanie będzie skutkowało brakiem możliwości zamówienia. Na podstawie danych osobowych nie są podejmowane zautomatyzowane decyzje, w tym nie stosuje się profilowania.

POLITYKA COOKIES

Co to są cookies: cookies (ciasteczka) to niewielka informacja zapisywana przez serwer na urządzeniu końcowym użytkownika (komputerze, tablecie, smartfonie) w pliku cookie.txt, którą nasz serwer może odczytać przy ponownym połączeniu się z tego komputera. Pliki cookie nie zawierają danych pozwalających na Twoją identyfikację , nie są udostępniane osobom trzecim, a ich odczytanie jest możliwe wyłączenie przez serwer, który je utworzył.
W Serwisie wykorzystujemy technologię cookies w celu dostosowania naszego serwisu do Twoich indywidualnych potrzeb. Wykorzystujemy również cookies w celu tworzenia statystyk, które pomagają zrozumie, w jaki sposób Użytkownicy naszego serwisu korzystają ze stron internetowych, umożliwiając polepszenie ich struktury i zawartości. Dzięki cookies jesteśmy również w stanie utrzymać sesję użytkownika serwisu (po zalogowaniu), co pozwala Ci wygodnie korzystać z funkcjonalności naszego sklepu.
Możesz zgodzić się na to, aby wpisane przez Ciebie dane zostały zapamiętane i byś mógł bez powtórnego wpisywania korzystać z nich przy następnych odwiedzinach na stronach Serwisu. W każdej chwili zgodę możesz również wycofać. Dane te będą zapisane w postaci cookies. Oznacza to, że będzie je pamiętał Twój komputer, ale udostępni je jedynie w ramach Serwisu. Właściciele innych witryn nie będą mieli dostępu do tych danych.

Korzystamy z następujących plików cookies:

  • niezbędne pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług;
  • pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania;
  • „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych;
  • „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające zapamiętanie wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, loginu, hasła dzięki którym poprawia się komfort korzystania ze stron;
  • „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom zindywidualizowanych treści o charakterze reklamowym.

Jeśli masz problemy z używaniem naszej strony lub nie zgadzasz się na personalizację serwisu sugerujemy wyłączenie obsługi cookies w opcjach przeglądarki internetowej.

W jaki sposób zmienić ustawienia dotyczące cookies w różnych przeglądarkach?

  • Mozilla Firefox – kliknij tutaj
  • Microsoft Internet Explorer – kliknij tutaj
  • Google Chrome – kliknij tutaj
  • Opera – kliknij tutaj
  • Apple Safari – kliknij tutaj
  • w telefonach komórkowych, tabletach i innych urządzeniach mobilnych – zachęcamy do zapoznania się z opcjami prywatności na stronie internetowej producenta Twojego urządzenia mobilnego.

Pamiętaj jednak, że prawidłowe działanie kont użytkowników jak również wygoda korzystania z naszych serwisów uzależniona jest od włączonych cookies.

Praktyczne uwagi
Jeżeli korzystasz z jednego komputera razem z innymi osobami, to po zakończeniu korzystania z usług Serwisu, do których musisz się zalogować — wyloguj się, aby nikt nie mógł podejrzeć, korzystać lub modyfikować Twoich zasobów lub informacji.
Dane podane przez Ciebie podczas składania zamówienia znasz tylko Ty i Administrator. Z naszej strony gwarantujemy, że nikomu nie zostaną